Skulptur

Skulptur på Basis konstskola

På Basis Konstskola kan du gå olika Skulpturkurser där du får tillfälle att utforska olika uttryckssätt genom att studera tredimensionell form. Välj en kvällskurs eller en workshop. Tyvärr har vårt gamla hus av kulturminnes skäl inte handikappanpassats, det finns ingen hiss i huset

Vi ber dig vänligen att innan du anmäler dig till en kurs hos oss- ta del av kursens upplägg samt notera datum då kursen går. Anmäl dig inte till en kurs som du är osäker på om du vill gå.

Intensiva skulpturkurser under helger

Med jämna mellanrum kommer vi ut med intensivkurser under helger. Under dessa kurser får möjlighet att efter din egna förmåga och med stöd från lärare arbeta med skulptur och teckning. Med modell eller fritt ur fantasin. Fokus ligger på den kreativa processen, för att efterlikna känslan av en konstnärs arbete i sin ateljé. Du har möjlighet att göra en till två skulpturer i lera i ett format och teknik som fungerar att bränna i skolans ugn. När en intensivkurs finns tillgänglig kan du läsa om denna här!

Workshop i skulptur/ teckning under 2 helger 

En Ny helgworkshop i skulptur där vi arbetar med krokiteckning av modell samt skulptur.

Kursen passar den vana skulptören likväl dig som inte testat att skulptera tidigare, du kommer att få individuell handledning. Du kommer att få tillgång till teckning samt skulpturteknik men fokus ligger på den egna kreativa processen.

 

Gå kursen under oktober 2022 med Åsa Elieson 

 

Nyhet- Drejkurs med keramikern Helena Hodell

Kaffekoppen - en vardagskärlek

Kaffekoppen är en vardagskompis att hålla i handen alla dagar. Hur ska just din kaffekopp vara? Hur ska den ligga mot läppen, hur ska den kännas i handen? Tillsammans utforskar vi detta tema och tränar drejning i det mindre formatet. Kursen passar för både nybörjare och fortsättare och vi går igenom drejtekniken från början. Alla har sin egen drejskiva och du får hjälp på den nivå du befinner dig. Kursen avslutas med en liten vernissage där vi tittar på alla färdiga alster och reflekterar över resultatet. 

Kursen är ett samarbete mellan Basis konstskola och skulptören Helena, kursen hålls i Helenas verkstad, Västervägen 9 i Sollentuna

 

 

 

Skulptur på Basis konstskola

En grundläggande skulpturkurs där du får tillfälle att utforska olika uttryckssätt genom att studera tredimensionell form. Inga förkunskaper krävs och varje deltagare får individuell handledning utifrån sin nivå. 

 

Skulptur måndag start 12 september 2022 med Hanna Beling (10 tillfällen)

Skulptur tisdag start 6 september 2022 med Anna Nordström (12 tillfällen)

 

Skulptur Fördjupning Hösten 2022

Skulptur fördjupning vänder sig till dig med viss skulpturvana. Här får du möjligheten att utvecklas konstnärligt med handledning av konstnären/ konstnären Åsa Elieson 

 

Om Anna Nordström lärare konstnär/ skulptör

Anna Nordström är en konstnär och metallhantverkare/ Skulptör som arbetar med allt från smycken/ skulptur och mindre objekt till större inredningsföremål till offentliga miljöer. Hon är medlem av LOD som har verkstad, galleri och butik på Kungsholmen. Hon erhöll sin masterexamen från Konstfack 2014 och har sedan dess ägnat sig både åt sin konstnärliga verksamhet och undervisning.

 

 

 

 

 

Om Hanna Beling lärare konstnär/skulptör

Hanna Beling är skulptör och är examinerad från Kungl.Konsthögskolan 2001. Hon arbetar med skulpturer av människa och djur i format från några centimeter upp till 2 meter i sin ateljé i Hägersten. Hanna Beling har skulpterat ett flertal verk till offentliga platser runtom i landet och samtidigt varit verksam med undervisning. Hon har också en bred kunskap om formtagning i gips, plast, silikon och vax.