Skulptur

Skulptur på Basis konstskola

På Basis Konstskola kan du gå olika Skulpturkurser där du får tillfälle att utforska olika uttryckssätt genom att studera tredimensionell form. Välj en kvällskurs eller en workshop.

Intensiva skulpturkurser under helger

Med jämna mellanrum kommer vi ut med intensivkurser under helger. Under dessa kurser får möjlighet att efter din egna förmåga och med stöd från lärare arbeta med skulptur och teckning. Med modell eller fritt ur fantasin. Fokus ligger på den kreativa processen, för att efterlikna känslan av en konstnärs arbete i sin ateljé. Du har möjlighet att göra en till två skulpturer i lera i ett format och teknik som fungerar att bränna i skolans ugn. När en intensivkurs finns tillgänglig kan du läsa om denna här!

Workshop i skulptur/ teckning under 2 helger 

En Ny helgworkshop i skulptur där vi arbetar med krokiteckning av modell samt skulptur. Denna kurs pågår under två helger i mars 2022

Kursen passar den vana skulptören likväl dig som inte testat att skulptera tidigare, du kommer att få individuell handledning. Du kommer att få tillgång till teckning samt skulpturteknik men fokus ligger på den egna kreativa processen.

Gå kursen i Mars 2022

Gu kursen under april/maj 2022

 

NYHET- Den antika kroppen- Ett ideal av smidighet och styrka. Feb 2022

I samarbete med Medelhavsmuseet i Stockholm presenterad en ny workshop under 2 helger i teckning, skulptur och gipsavgjutning.

Alla upptäcker något att fascineras av på Medelhavsmuseet. Du hittar statyer av marmor, skimrande vapen och märkliga troféer. Några av fynden är till och med äldre än pyramiderna. Varje föremål bär på berättelser om livsöden och om människor.

Läs mer här och anmäl dig begränsat antal platser

 

 

Skulptur på Basis konstskola

En grundläggande skulpturkurs där du får tillfälle att utforska olika uttryckssätt genom att studera tredimensionell form. Inga förkunskaper krävs och varje deltagare får individuell handledning utifrån sin nivå. Kursens första tillfälle är den 1 februari 2021

Skulptur tisdag grund start 1 februari 2022- FULL KURS

Skulptur Fördjupning start mars 2022

Skulptur fördjupning vänder sig till dig med viss skulpturvana. Här får du möjligheten att utvecklas konstnärligt med handledning av konstnären/ konstnären Åsa Elieson 

Kursen innehåller klassiska skulpturala metoder liksom modellstudier. Men focus ligger på att utveckla ditt konstnärliga seende. Individuell handledning möjliggör för en kreativ process.

Kursen är FULL

Om Anna Nordström lärare konstnär/ skulptör

Anna Nordström är en konstnär och metallhantverkare/ Skulptör som arbetar med allt från smycken/ skulptur och mindre objekt till större inredningsföremål till offentliga miljöer. Hon är medlem av LOD som har verkstad, galleri och butik på Kungsholmen. Hon erhöll sin masterexamen från Konstfack 2014 och har sedan dess ägnat sig både åt sin konstnärliga verksamhet och undervisning.

 

 

 

 

 

 

Om Hanna Beling lärare konstnär/skulptör

Hanna Beling är skulptör och är examinerad från Kungl.Konsthögskolan 2001. Hon arbetar med skulpturer av människa och djur i format från några centimeter upp till 2 meter i sin ateljé i Hägersten. Hanna Beling har skulpterat ett flertal verk till offentliga platser runtom i landet och samtidigt varit verksam med undervisning. Hon har också en bred kunskap om formtagning i gips, plast, silikon och vax.