Skulptur

Skulptur på Basis konstskola

På Basis Konstskola kan du gå olika Skulpturkurser där du får tillfälle att utforska olika uttryckssätt genom att studera tredimensionell form. Välj en kvällskurs eller en workshop.

Skulptur på Basis konstskola

En grundläggande skulpturkurs där du får tillfälle att utforska olika uttryckssätt genom att studera tredimensionell form. Inga förkunskaper krävs och varje deltagare får individuell handledning utifrån sin nivå. Kursens första tillfälle är den 1 februari 2021

Skulptur onsdag grund

Skulptur Fördjupning 

Skulptur fördjupning vänder sig till dig med viss skulpturvana. Här får du möjligheten att utvecklas konstnärligt med handledning av konstnären/ skulptören Henrik Ekesiöö.

Kursen innehåller klassiska skulpturala metoder liksom modellstudier. Men focus ligger på att utveckla ditt konstnärliga seende. Individuell handledning möjliggör för en kreativ process.

Ny kurs- Formtagning/ gjuta med gips- INSTÄLLD KURS

Kursen passar dig som inte tidigare arbetat med skulptur/ gjutning likväl som den passar en etablerad konstnär som vill utforska mediet.

Kursen utgår från deltagarnas egna idéer om vad de vill skapa och vi gör tillsammans en plan för hur det ska förverkligas. Vi kommer främst att arbeta med silikon gjutformar med gipskappa.

Gips är ett bra material med en lång historia, billigt, hållbart och tillgängligt. Kursdeltagarna kommer att på egenhand få lära sig vad det faktiskt går att göra med gips. En av fördelarna med att ta form är att det då går att tillverka ett objekt i upplaga.

Under kursen kommer vi gå igenom de olika momenten för formtagning steg för steg, från idé, förberedelse av original, formtagning och gjutning till retuschering av gips. Beroende på vad det är som ska gjutas så tillämpas olika tekniker för att ta form. Under kursen kommer vi att gå igenom olika gjuttekniker och använda oss av de som passar för projekten vi jobbar med.

Med konstnären Henrik Ekesiöö

Workshop i skulptur/ teckning under 2 helger i augusti 2021

En Ny helgworkshop i skulptur där vi arbetar med krokiteckning av modell samt skulptur. Denna kurs pågår under två helger i augusti 2021.

Kursen passar den vana skulptören likväl dig som inte testat att skulptera tidigare, du kommer att få individuell handledning. Du kommer att få tillgång till teckning samt skulpturteknik men fokus ligger på den egna kreativa processen.

Intensiva skulptur kurser under helger

Med jämna mellanrum kommer vi ut med intensivkurser under helger. Under dessa kurser får möjlighet att efter din egna förmåga och med stöd från lärare arbeta med skulptur och teckning. Med modell eller fritt ur fantasin. Fokus ligger på den kreativa processen, för att efterlikna känslan av en konstnärs arbete i sin ateljé. Du har möjlighet att göra en till två skulpturer i lera i ett format och teknik som fungerar att bränna i skolans ugn. När en intensivkurs finns tillgänglig kan du läsa om denna här!

Om Anna Nordström lärare konstnär/ skulptör

Anna Nordström är en konstnär och metallhantverkare/ Skulptör som arbetar med allt från smycken/ skulptur och mindre objekt till större inredningsföremål till offentliga miljöer. Hon är medlem av LOD som har verkstad, galleri och butik på Kungsholmen. Hon erhöll sin masterexamen från Konstfack 2014 och har sedan dess ägnat sig både åt sin konstnärliga verksamhet och undervisning.

 

Om Henrik Ekesiöö lärare konstnär/skulptör

Henrik medverkar på flertalet utställningar runtom i Sverige och Europa. Han arbetar som adjunkt i fri konst med inriktning på skulptur vid Kungliga Konsthögskolan och har även arbetat på konsthögskolan i Umeå och Bremen. Utöver sin konstnärliga praktik så har han tillverkat rekvisita och skulpturer till nöjesfält. Som konstnär arbetar Henrik med föreställande gestaltningar som berättar historier.