Metallmönster

I denna intensiva helgkurs kommer ni att få arbeta med mönster och metallbearbetning.

Vi kommer att använda oss av etsningstekniker för att undersöka hur bilder och mönster kan förstärka metallens uttryck. Efter kursen kommer ni få med er hem ert eget tillverkade smycke, bokmärke eller nyckelring i koppar. Det kommer även att finnas möjlighet att på plats köpa material ifall ni vill göra ett mindre objekt i silver.

Kanske kan ni passa på att komplettera någon julklapp till era nära och kära?

Etsning är en teknik som länge har använts inom grafik, där plåtar etsas för att användas till tryck. Det är dock också en väldigt rolig teknik att använda inom metallformgivning och smyckestillverkning. Vid traditionell etsning används starka syror som bör hanteras med stor respekt. I denna kurs kommer ni att få bekanta er med en mer miljövänlig metod som kallas för elektroetsning. I denna teknik etsas metallen via ett galvaniskt element och det krävs därför inte några starka syror. Jag kommer även att visa en enkel metod att göra detta hemma i köket med hjälp av vanliga saker som finns hemma i skåpen.

Under kursen kommer ni även att få bekanta er med enklare metallbearbetningstekniker såsom sågning, filning, nitning och polering.

Om Anna Nordström

Anna Nordström är en konstnär och metallhantverkare som arbetar med allt från smycken och mindre objekt till större inredningsföremål till offentliga miljöer. Hon är medlem av LOD som har verkstad, galleri och butik på Kungsholmen. Hon erhöll sin masterexamen från Konstfack 2014 och har sedan dess ägnat sig både åt sin konstnärliga verksamhet och undervisning