Måleri och teckning

Vill du lära dig grunderna för teckning/ måleri eller är du redan en erfaren konstnär som vill utveckla ditt konstnärliga seende?

På Basis Konstskola kan du välja mellan ett brett utbud av kurser på kvällstid liksom intensivkurser under helger och lov.

Kurserna leds av verksamma konstnärer med lång erfarenhet och en brinnande passion för måleriets och teckningens underbara värld.

 

Vi ber dig vänligen att innan du anmäler dig till en kurs hos oss- ta del av kursens upplägg samt notera datum då kursen går. Anmäl dig inte till en kurs som du är osäker på om du vill gå. Tyvärr har vårt gamla hus av kulturminnesskäl inte handikappanpassats, det finns ingen hiss i huset.

Grundkurs i måleri och teckning hösten 2022- FULL kurs, anmäl dig som reserv

Vill du lära dig olika tecknings- och målningstekniker? Du får prova på de flesta tekniker med individuell handledning. Upptäck skaparglädjen i olika tecknings- och målningstekniker. Du lär dig komposition, materialkunskap och färglära och får använda tekniker som blyerts, olja, akryl och akvarell. Inga förkunskaper krävs och varje deltagare får individuell handledning utifrån sin nivå.

 

 

 

Nybörjarkurs i måleri 

Start 7 september 2022- 10 tillfällen- kursen är FULL anmäl dig som reserv

En kurs för dig som är nybörjare inom måleriets värld.

Vi målar levande modeller för det ger mer fokus och vi har våra egna kroppar att förhålla oss till, som vi känner och vet hur de ser ut. Utöver modellmåleri går vi igenom enkla principer och tekniker i måleri, som grundfärger, komplementfärger och hur du blandar grått.

Fokus ligger på det egna bildberättandet och jag uppmuntrar att måla fritt, abstrakt eller föreställande med egen färgskala.

 

 

 

 

Om Jonathan Lewald lärare på kursen. "Jag heter Jonathan och gick ut konsthögskolan 2010. Min syn på måleri är att alla har en egen stil och röst som går att hitta och utveckla!"

 

 

 

 

 

 

Nybörjarkurs i akvarellmåleri

Start 5 september 2022- 10 tillfällen

Akvarell är ett vackert och levande medium som ger mycket skaparglädje och är lätt att hantera. 

Vi lär oss grunderna i grundfärgslära, vilka komplementfärger som finns, hur man blandar grått, samt mer specifikt kring papper, penslar och färgtillverkare. Vid ett tillfälle lär vi oss spänna upp ett löst ark på skiva, annars tar man med egna papper till kursen. Det finns en materiallista med lämpliga färger och penslar samt tillbehör att köpa med sig till 1a tillfället. Vid tre tillfällen målar vi modell och resten stilleben och egna bilder.

 

 

 

 

Stillebenfest på Basis- en nybörjarkurs i måleri HT 2022

En ny kurs för dig som vill bekanta dig med måleriets färgpalett med läraren Malin Molin.

Kursen pågår varannan söndag på Basis konstskola. Du kommer att få lära dig grundläggande materialkunskap, hur man sätter upp duk på pannå, bekantar sig med färger och olja/vatten, skissar en grund och arrangerar sin palett

 

 

 

 

Måleri Fördjupning

En kurs för dig med viss målerivana som vill fördjupa dig ett större konstnärligt projekt. Med individuell handledning kommer du att få utrymme att skapa en eller två målningar, vi använder oss av akryl/ oljefärg och målar på duk.

Måleri Fördjupning HT 2022 med Thomas Hansson- FULL KURS

 

 

Måleri Fördjupning HT 2022 med Malin Molin- FULL KURS

 

Oljemålning - FULL KURS

Lär dig grunderna i oljemåleri, en crash course i färglära, måleri och seende.

Denna nya kurs i oljemåleri passar dig som vill lära dig måla med olja liksom dig som tidigare testat på och vill utvecklas.

 

 

Måleri på onsdagar Hösten 2022

Kurs för dig som har målat tidigare och som vill utveckla ditt eget måleri eller efter modell och stilleben med individuell handledning.

Vi jobbar med det egna måleriet eller efter modell och stilleben. Klassisk undervisning för dig som har målat tidigare och som vill ha stöd i det egna uttrycket och i din individuella utveckling. Gemensamma genomgångar.