KURSER- Aktuellt

Teckna serier med Iso Lindh lärare på Basis

Vill du teckna serier, men har svårt att komma igång? Eller är du redan serieskapare, och har kört fast? Vi har en ny kurs i serieteckning som heter serieteckning fördjupning. Här kan du läsa mer om fördjupningskursen i Serieteckning Hösten 2021

Vår lärare Iso Lindh visar i videon hur du kan arbeta med kontraster, överdrifter och repetitioner. Tre snabba övningar för att komma igång med din humorserie!

Klicka på bilden för att komma till filmen:

Möt vår lärare ISO och få en känsla för hur du kan utvecklas som serietecknare.

Grafisk design- kvällstid

Höstens kurs i Grafisk design startar den 16/9 - 2021

Här får du prova på och lära dig grunderna i grafisk design och illustration. Du arbetar både för hand och digitalt. Under handledning i olika projekt går vi igenom typografi, layout, visuell kommunikation och illustration.

Innehåll: Vi varvar praktik med teori. Vi går igenom olika begrepp, bokstavens form och historia, ordbilder, val av typsnitt, teckenstorlek, radavstånd och läsbarhet samt layoutens innehåll såsom sidformat, proportioner, satsyta, marginaler, spalter och rubriker. Vi analyserar bilder, studerar färg och val av papper. Vi använder programmen Indesign, Illustrator och Photoshop men jobbar även analogt för att tillämpa olika uppgifter i ämnet.

Om du tänker söka vidare till högre utbildningar har du även möjlighet att få råd och hjälp med arbetsprover. Läs mer HÄR

Basis Kulturnatten 2021

 

Basis konstskola deltar på Kulturnatten 2020- Digitalt med två filmer. Testa på serieteckning, testa på att teckna Kroki.

 

 

Konstkollo på sportlovet 2021