Konstskola/ Barn Lovkurser

Konstskola för barn och unga 8- 15 år under tre sammanhållande dagar under Lov 2020/ 2021

Praktisk teckning, färg och formlära. Vi arbetar med teckning i blyerts, kol och tusch, skulptur i lera, måleri i akryl , collage/blandteknik.

Vi har olika projekt olika dagar och mycket av kursen sker i workshopform, där deltagarna medverkar i utformningen. Vi utgår också från barnens förkunskaper , ålder och intressen. Det finns utrymme att dela upp gruppen så de som vill fördjupa sig mer inom ett område kan göra det, och deltagarna kan arbeta i sitt eget tempo.

Konstkollo på Jullovet 2022- 2-3-4 januari

Konstkollo på Jullovet 2022- 5-6-7 januari- FULL KURS

Konstkollo sportlov 2022 - 28 februari 1/3- 2/3

Konstkollo påsklovet 2022- 11/12/13 april

 

NYHET- Konstkollo på Etnografiska museet i Stockholm!   

Ett samarbete mellan Basis konstskola och Världskulturmuseerna 5/6/7 januari 2022

Följ med på en spännande konstnärlig resa där kursdeltagarna tillsammans med läraren Thomas Gunnarsson kommer att skapa med utgångspunkt i Etnografiskas magiska samlingar.

Vi kommer att arbeta med masker, mönster och skisser till ett nytt påhittat sammanhang, skapa egna folkslag utan anknytning till verklig historia. Endast vår fantasi sätter gränser för det kreativa arbetet!

Inspiration hämtas ur museets föremål, kollot innehåller en guidad visning där vi kikar på allt från färggranna dansmasker, huvudbonader och vackra kläder till rituella vapen och musikinstrument.

Är ditt ihop-fantiserade folkslag från ett kallt eller varmt klimat? Är det religiöst eller sekulariserat? Lever de i harmoni eller disharmoni med naturen? Är de krigiska eller fredliga? Och hur synliggörs detta i folkets hantverk?

Om läraren Thomas OKOK Gunnarsson

Thomas OKOK Gunnarsson är dokumentärfilmare, fotograf och konstnär som ställt ut i bland annat New York, Paris, Osaka, Kyoto, Lublin och Stockholm. Han har målat graffiti i 25 år och driver världens mest besökta Instagram-konto och YouTube-kanal för graffitins kärna - tags och throw-ups. Thomas arbetar som lärare på Basis och med kurser för barn och unga sedan 2020.

 

 

           

 

 

 

 

Om läraren Thomas OKOK Gunnarsson

Thomas OKOK Gunnarsson är dokumentärfilmare, fotograf och konstnär som ställt ut i bland annat New York, Paris, Osaka, Kyoto, Lublin och Stockholm. Han har målat graffiti i 25 år och driver världens mest besökta Instagram-konto och YouTube-kanal för graffitins kärna - tags och throw-ups. Han har tidigare kurerat graffiti-relaterade utställningar samt föreläst och anordnat kurser och event kring graffiti.

Thomas har arbetat med konstkollon på Basis sedan år 2020

 

 

Om lärare Malvina Serrander Malvina har tidigare studerat måleri på konstskolan Idun Lovén och studerar nu tredje året på Konstfacks bildlärarlinje med inriktning design. Hon har en bred kunskap inom många olika tekniker med alltifrån lera till akryl, och har tidigare målat en del graffiti /muraler.

"Mitt konstnärskap har alltid handlat om en inre balans och ett nyfiket pirr som bara vill fortsätta framåt." Jag ser fram emot att leda denna kurs med er, där vi tillsammans utforskar en rad olika tekniker och uttryckssätt inom skapandets magiska värld!

 

 

 

Om lärare Gabriela Suazo Callao

Gabriela är Levande Verkstadspedagog och seriepedagog. Hon har arbetat inom skola och som gästlärare på olika folkhögskolor i Stockholm. Just nu studerar hon till ämneslärare (bild och media) på Konstfack. Hennes grundfilosofi är att alla människor är kreativa och att denna kreativitet uttrycker sig på olika sätt.

Nyhet- Konstkollo Fördjupning  2021

Denna kurs passar dig som är 13- 18 år max antal deltagare 9.

En intensivkurs under tre sammanhållande dagar- upplev känslan av att arbeta som en konstnär!

Utveckla och upptäck praktisk teckning, färg och formlära och kompositionsövningar. Vi arbetar med teckning i blyerts, kol, tusch, måleri i olja och akvarell , collage/blandteknik och grafiskt tryck. Både övningar i att måla/teckna av det vi ser och sådana som syftar till att sätta igång den kreativa processen och utgå från den egna fantasin.

Det finns tid och möjlighet att fördjupa sig i en eller ett par tekniker för den som önskar det, vi arbetar i två stora salar på skolan.

Handledning sker i grupp och individuellt.

Just nu har vi inga fördjupningskollon på Basis