Konstskola/ Barn Lovkurser

Konstkollo för barn och unga 8- 15 år- Lov 2022

Vi ber dig vänligen att innan du anmäler dig till en kurs hos oss- ta del av kursens upplägg samt notera datum då kursen går. Anmäl dig inte till en kurs som du är osäker på om du vill gå.

 

Konstkollo sommarlov 2022- 12/13/14 Augusti med Thomas OKOK Gunnarsson

Konstkollo novemberlovet 31 oktober samt 1/2 november 2022

Konstkollo jullov 27/28/29 december 2022

 

Mask magi- en helgworkshop för barn 8- 15 år 

Olika masker har använts i de flesta kulturer i alla tider. Vissa i rituella sammanhang och ceremonier, vissa vid giftermål och andra vid krig, teater eller för att helt enkelt med hjälp av skrönor och sagor skrämma barn. 

Under denna tvådagars workshop på Basis får deltagarna testa på att skapa masker till ett eget-påhittat folkslag eller en kultur.

Barnen får själva forma historien kring sina masker - vid vilken sammankomst används de?

Är folkslaget som bär maskerna krigiska eller fredliga?

Lever de i vår värld eller en fantasivärld, i framtiden eller någonstans långt bak i historien?

Läs mer och anmäl dig- datum kommer inom kort

 

 

Denna workshop hålls på Basis konstskola med läraren Thomas OKOK Gunnarsson

Konstkollo för vuxna och barn i dagarna tre på Etnografiska museet i Stockholm i samarbete med Basis konstskola.

Denna kurs hålls den 15/16/17  augusti 2022 på Etnografiska museet. En perfekt kurs för dig som vill skapa med ditt barn eller barnbarn!

Följ med på en spännande konstnärlig resa där kursdeltagarna tillsammans med läraren Gabriela och Malvina kommer att skapa med utgångspunkt i Etnografiskas magiska samlingar.

Läs mer och anmäl er:

 

 

Inom kort-  Konstkollo Fördjupning  2021

Denna kurs passar dig som är 13- 18 år max antal deltagare 9.

En intensivkurs under tre sammanhållande dagar- upplev känslan av att arbeta som en konstnär!

Utveckla och upptäck praktisk teckning, färg och formlära och kompositionsövningar. Vi arbetar med teckning i blyerts, kol, tusch, måleri i olja och akvarell , collage/blandteknik och grafiskt tryck. Både övningar i att måla/teckna av det vi ser och sådana som syftar till att sätta igång den kreativa processen och utgå från den egna fantasin.

Det finns tid och möjlighet att fördjupa sig i en eller ett par tekniker för den som önskar det, vi arbetar i två stora salar på skolan.

Handledning sker i grupp och individuellt.

Just nu har vi inga fördjupningskollon på Basis

 

 

 

 

 

Om läraren Thomas OKOK Gunnarsson

Thomas OKOK Gunnarsson är dokumentärfilmare, fotograf och konstnär som ställt ut i bland annat New York, Paris, Osaka, Kyoto, Lublin och Stockholm. Han har målat graffiti i 25 år och driver världens mest besökta Instagram-konto och YouTube-kanal för graffitins kärna - tags och throw-ups. Han har tidigare kurerat graffiti-relaterade utställningar samt föreläst och anordnat kurser och event kring graffiti.

Thomas har arbetat med konstkollon på Basis sedan år 2020

 

 

Om Hanna Beling lärare konstnär/skulptör

Hanna Beling är skulptör och är examinerad från Kungl.Konsthögskolan 2001. Hon arbetar med skulpturer av människa och djur i format från några centimeter upp till 2 meter i sin ateljé i Hägersten. Hanna Beling har skulpterat ett flertal verk till offentliga platser runtom i landet och samtidigt varit verksam med undervisning. Hon har också en bred kunskap om formtagning i gips, plast, silikon och vax.

 

 

Om lärare Malvina Serrander Malvina har tidigare studerat måleri på konstskolan Idun Lovén och studerar nu tredje året på Konstfacks bildlärarlinje med inriktning design. Hon har en bred kunskap inom många olika tekniker med alltifrån lera till akryl, och har tidigare målat en del graffiti /muraler.

"Mitt konstnärskap har alltid handlat om en inre balans och ett nyfiket pirr som bara vill fortsätta framåt." Jag ser fram emot att leda denna kurs med er, där vi tillsammans utforskar en rad olika tekniker och uttryckssätt inom skapandets magiska värld!

 

 

 

 

Om lärare Gabriela Suazo Callao

Gabriela är Levande Verkstadspedagog och seriepedagog. Hon har arbetat inom skola och som gästlärare på olika folkhögskolor i Stockholm. Just nu studerar hon till ämneslärare (bild och media) på Konstfack. Hennes grundfilosofi är att alla människor är kreativa och att denna kreativitet uttrycker sig på olika sätt.