Konstskola/ Barn Lovkurser

Konstskola för barn och unga 8- 15 år under tre sammanhållande dagar under Lov 2020/ 2021

Praktisk teckning, färg och formlära. Vi arbetar med teckning i blyerts, kol och tusch, skulptur i lera, måleri i akryl , collage/blandteknik.

Vi har olika projekt olika dagar och mycket av kursen sker i workshopform, där deltagarna medverkar i utformningen. Vi utgår också från barnens förkunskaper , ålder och intressen. Det finns utrymme att dela upp gruppen så de som vill fördjupa sig mer inom ett område kan göra det, och deltagarna kan arbeta i sitt eget tempo.

 

Konstkollo Höstlovet 2021- 1/2/3 november

 

Konstkollo på Jullovet 2021-  20/21/22 december

 

NYHET- Konstkollo på Etnografiska museet i Stockholm!   

Ett samarbete mellan Basis konstskola och Världskulturmuseerna 9/10/11 Augusti 2021.

Gå vilse bland fnöskpungar, apsaxar och giftpilar. Upptäck nya världar. Du får sedan prova på olika tekniker med utgångspunkt i utställningarna. 

Under dagarna kommer vi att arbeta med olika typer av konstnärligt skapande utifrån cirkulärt tänkande såsom lokala material och återanvändning och hur detta spelat roll i olika kulturer.

Vad finns i vår omgivning omkring oss, som vi kan skapa med? Hur hänger detta ihop med sättet människor skapat på i alla tider och vad innebär det för framtiden?

Vilka myter och historier omger oss och hur kan det inspirera vårt skapande? Dansmasker från Oceanien! Buffeljakt på prärien! Gyllene tibetanska skulpturer, samurajrustningar och japansk teceremoni – i museets gigantiska byggnad möts samtid och historia. Hur har föremålen kommit hit? Vad kan föremålen och utställningarna berätta? Vi tar en tur genom stora delar av museet med visning innan vi går in i skapandet.

Vi arbetar med kol och färg, gör eget papper och skulpterar med tidningsmassa, vax, hittade saker och återvunna material som vi bearbetar tillsammans till nya material och låter fantasin flöda. Vi har olika projekt olika dagar som hänger samman med de utställningar vi besöker. Deltagarna deltar i utformningen, som anpassas efter intressen och kreativa infall. Vi utgår också från barnens förkunskaper, ålder och intressen.

Om lärare Hannah Wiker

Hannah Wiker Wikström: Arbetar i blandade tekniker med fokus på skulptur/installation, film och performance. Utbildad vid Konsthögskolan i Oslo och Konstfack i Stockholm. 

 

 

           

 

Nyhet- Konstkollo Fördjupning  2021

Denna kurs passar dig som är 13- 18 år max antal deltagare 9.

En intensivkurs under tre sammanhållande dagar- upplev känslan av att arbeta som en konstnär!

Utveckla och upptäck praktisk teckning, färg och formlära och kompositionsövningar. Vi arbetar med teckning i blyerts, kol, tusch, måleri i olja och akvarell , collage/blandteknik och grafiskt tryck. Både övningar i att måla/teckna av det vi ser och sådana som syftar till att sätta igång den kreativa processen och utgå från den egna fantasin.

Det finns tid och möjlighet att fördjupa sig i en eller ett par tekniker för den som önskar det, vi arbetar i två stora salar på skolan.

Handledning sker i grupp och individuellt.

Just nu har vi inga fördjupningskollon på Basis

 

Eva Lalander lärare

Eva Lalander undervisar i konst, barnens konstskola, vuxen- och barnmåleri samt akvarell hos Studiefrämjandet. Hon undervisar också på Basis kvällsskola i akvarell. Hon är utbildad i Konstvetenskap, har gått Konstskolan Basis och Gerlesborgskolan. Eva är också aktiv konstnär.

Thomas Isacsson

Thomas Isacsson utbildade sig på Gerlesborgsskolan i Stockholm för att sedan vidareutbilda sig på konsthögskolan i Umeå, där han examinerades 2017 med en kandidat i frikonst. Thomas Isacsson arbetar som konstnär inom fältet måleri och skulptur. Han har lång erfarenhet av pedagogiskt arbete och har hållit i många kurser för barn och unga på Basis Konstskola