Inredning & Design – 1 år

inredning

Design skola

inredning och design

Basis utbildning för Inredning och Design är förberedande eftergymnasial utbildning som vänder sig till dig som vill utvecklas inom inredning, rumslig gestaltning, formgivning och produktdesign i syfte att söka högskoleutbildning.Utbildningen vilar på den konstnärliga grund som har en lång tradition på Basis Konstskola. Ditt sätt att se och tänka kring ditt seende är den centrala byggstenen under din studietid hos oss. Undervisningen är schemalagd och lärarledd med moment av självständigt arbete.

Våra lärare är alla yrkesverksamma inredare, designers och konstnärer med lång  pedagogisk erfarenhet. Utbildningens upplägg bygger på olika inrednings och design moment som fördjupas i form av blockundervisning. Det självständiga arbetet är kopplat till olika kursmoment och handleds och redovisas tillsammans med utbildningens huvudlärare. Genom hela utbildningen ges regelbundet konst undervisning som syftar till att utveckla elevens seende och känsla för form, rum, färg och förmåga till visuell gestaltning. Utbildningen ger en god grund för att söka högskolestudier inom inredningsarkitektur, rumslig gestaltning, arkitektur, produktdesign, industridesign och scenografi m.m.

 

Vi är glada att flera av våra studerande läsåret 20-21 blev antagna till högskolor som Konstfack i Stockholm, Umeå designhögskola, Beckmans i Stockholm och Malmstens kandidatprogram i möbeldesign.

 

Tider: Av utbildningens totalt 1200 timmar är 700 lärarledda och 500 eget arbete. Det egna arbetet ingår i kurser och delmoment som redovisas tillsammans med huvudläraren. Utbildningen är lagd på 2 terminer, höst och vår. Du studerar må-fr 09.00-16.00.

Terminstider: 2021-2022 HT 30/8 - 14/1   v35 – v2 VT 17/1 - 3/6       v3 – v22

Kursavgift Inredningsskolans avgift är 28 000 kr per termin exl. 2000 kronor i anmälningsavgift. Terminsavgiften betalas in vid 8 tillfällen under året. Du som söker studiemedel kan också söka merkostnadslån hos CSN som täcker terminsavgiften. Läs mer på CSN:s hemsida, under rubriken Övriga utbildningar. Utbildningen är kompletterande utbildning i kvoten A3. Inom A3-kvoten har du rätt till fyra terminers studielån (max 80 veckor). Studiemedel på Inredningsskolan belastar således inte din högskole- och universitetskvot.

Min tid på Basis har utvecklat mig otroligt mycket. När jag började hade jag en luddig idé av vad jag kanske ville göra och tyckte var intressant, och när året var slut så hade jag en bra portfölj, goda kunskaper, vänner för livet, en ny riktning i min karriär och ett antagningsbesked till kandidatprogrammet i Industridesign på Konstfack. Lärarna och ledningen är själva konstnärer och alla jobbar nära inpå varandra. Basis har en väldigt varm, familjär och tillåtande atmosfär som tillåter sina elever att testa och utvecklas. Jag och mina klasskamrater har alltid kunnat få stöd från lärarna och ledningen. Tack för allt, Basis!

Happy Ahlström, Inredning och design 208-19.

Kursplaner:

Inredning och design. Kursplaner 20-21

Utbildningsplan:

utbildningsplan Inredning och design

 

Ansökningstiden till vår heltidsutbildning Inredning och design läsåret 22-23 öppnar i februari Välkommen med din ansökan