Graffiti workshop

Graffiti workshop- från skiss till målning på vägg.

Lär dig skillnaden mellan graffitins olika delar - tags, throw-ups och målningar och skillnaden mellan graffiti och street art. Läraren  Thomas visar upp geografiska skillnader i utförande och uppfattning om graffiti och visar upp exempel på kulturens olika delar.

Efter detta guidas deltagarna genom de olika stegen i att bygga upp en graffiti-målning. Hur väljer du ditt namn/tag? Hur gör du en    skiss? Hur väljer du färger? Hur tar du din målning från skiss på papper till vägg.

Gruppen tas med på en kortare graffiti-safari i närområdet och besöker graffiti-materials-butiken Highlights för inköp av färg. Det hela  avslutas med att måla vägg. Där kommer deltagarna guidas i spray-teknik.

Datum 18/19 juni

Läs mer:

 

 

Graffiti workshop - stil betyder allt.

Att skapa sin egen stil är en av de viktigaste ingredienserna inom konstformen graffiti!

För att få till en bra graffitimålning krävs det en bra skiss. Om du inte direkt överför din skiss från papper till vägg - så har du antagligen ändå skissat tillräckligt för att veta vad du ska måla när du väl står vid en vägg med spray i hand.

Under en lördag i november 2020 på Basis Konstskola kommer Thomas OKOK Gunnarsson gå igenom grunderna i graffiti-skissande tillsammans med deltagarna.

Med hjälp av tidningar, filmer och foton på graffiti från olika delar av världen lär vi oss att tyda bokstäver, förstå hur graffitimålare bygger upp sina skisser och vilka detaljer som ofta återkommer i uppbyggnaden av bokstäver. Vi får lära oss om pilar, balkar, linjer, ifyllningar, bakgrunder, kungakronor och bindningar och förbereder oss på så sätt för att återigen måla vägg när våren är tillbaks.

 

Om läraren Thomas OKOK Gunnarsson

Thomas OKOK Gunnarsson är dokumentärfilmare, fotograf och konstnär som ställt ut i bland annat New York, Paris, Osaka, Kyoto, Lublin och Stockholm. Han har målat graffiti i 25 år och driver världens mest besökta Instagram-konto och YouTube-kanal för graffitins kärna - tags och throw-ups. Han har tidigare kurerat graffiti-relaterade utställningar samt föreläst och anordnat kurser och event kring graffiti.