EVENT

Vill du ge dina anställda en kreativ upplevelse som verkar för att öka samhörigheten i ert arbetslag?

Konstskolan Basis beläget på Södermalm i Stockholm har skapat flera alternativa events. I vår vackra byggnad från år 1748 erbjuder vi skräddarsydda konstnärliga kurser i en harmonisk miljö anpassade för en eftermiddag. Ett perfekt sätt för er arbetsgrupp att utföra en stimulerande aktivitet tillsammans samtidigt som deltagarna får lära sig någonting nytt.

Events passar utmärkt som en kick- off, en avslutning eller varför inte boosta dina medarbetare mitt i terminen?

Nedan följer tre alternativa Events som vi har skapat just för ert Företag, i varje paket ingår även en paus för fika eller lämpligt tilltugg.

Kontakta mig gärna för mer information daniela.auerbach@studieframjandet.se eller 08 555 35 283.

Teckna Porträtt

Lär er grunderna i att teckna porträtt med klassiska material, ett sätt att umgås och komma nära varandra genom att avbilda era kollegor. Vi tittar på porträtt ur konsthistorien, och tränar oss i att se både kroppens konstruktion och individens karaktär.  Vi arbetar i klassisk konstskolemiljö.

Eventet kan anpassas efter olika behov och åldrar, det finns även möjlighet att använda sig av en konstmodell. Material som ingår, papper av konstnärskvalitet och kritor av kol och jordpigment.

Pris 650 kr exklusive moms. Minimum antal deltagare 10 personer.

Om Thomas Hansson lärare:

Thomas tog sin master examen i frikonst vid Konsthögskolan i Umeå år 2016, bor och arbetar numera i Stockholm. I sin konstnärliga praktik arbetar han främst med måleri som tar avstamp i andra bilder. Hans måleri ligger i skärpunkten mellan expressionism, popkonst och folkhemmet.

Origami workshop med Mihiro Burman

Origami är en japansk papperskonst och en viknings metod för att skapa 3 dimensionella  former av ett ark papper utan lim och sax. Under denna workshop får ni lära er grunderna i origami och får en kreativ upplevelse genom samarbete med kamraterna. Ni delar en skapande stund i gruppen.

Utifrån origami tekniker skall deltagarna vika några grundläggande former och med hjälp av dessa utveckla former som sedan tillsammans bildar ett gemensamt alster.

Priset per person är 800 kr exklusive moms minimum deltagare är 10 personer

Om Mihiro Burman- Bokbindare, pappersformgivare.

Mihiro har en bakgrund som bokbindare. Hennes specialiteér är japansk bokbindning, kunskaper om japanpapper och papperskonstruktion.  I hennes verksamhet Burmanform gör hon beställningsuppdrag till bokbindning, pappersformer för reklam och inredningsbransch. Hon har erfarenhet som kursledare på olika konstskolor och museer som Konstfack, Nyckelviksskolan, Östasiatiskamuseet, Stockholmsläns museet m.m.

www.burmanform.se

Kroki med konstnären Gabor Berger

Lekfullhet, närvaro, koncentration och flow.

Kroki är en metod att lära sig att teckna där man avbildar en naken modell i kortare poser. Det är ett sätt att träna på att vistas i nuet, där den önskade känslan är avslappnat fokus.

Då modellen står stilla i allt från 30 sek till 30 minuter övas utövaren i att vara öppen och aktiv, och att det är okej att släppa litet på kontrollen över teckningen. Det finns inga krav på att lyckas teckna fint, och aktiviteten lämpar sig utmärkt för både nybörjare och för den erfarne tecknaren. Eventet anpassas till gruppens erfarenhet, och läraren finns där för att visa på konkreta tekniker, stötta när det känns för klurigt och för att inspirera gruppen till ett gemensamt flow.

Priset per person är 600 kr exklusive moms minimum deltagare 10 personer

Om Gabor Berger

Gabor Berger, tecknare och grafisk formgivare som har lett Öppen kroki på Basis i många år.

Skulptur med konstnären Henrik Ekesiöö

Genom en snabb arbetsprocess skapar deltagarna byster av varandra parvis.

Att arbeta med lera är både rofullt och kreativt stimulerande, genom att använda varandra som modeller blir tillfället även en möjlighet till att lära känna varandra på ett nytt sätt. Lär dig skulpturens grunder och magi med handledning av läraren som finns där för att inspirera och stötta.

Priset per person är 800 kr exklusive moms minimum deltagare är 10 personer

Om Henrik Ekesiöö konstnär/skulptör

Henrik medverkar på flertalet utställningar runtom i Sverige och Europa. Han arbetar som adjunkt i fri konst med inriktning på skulptur vid Kungliga Konsthögskolan och har även arbetat på konsthögskolan i Umeå och Bremen. Utöver sin konstnärliga praktik så har han tillverkat rekvisita och skulpturer till nöjesfält. Som konstnär arbetar Henrik med föreställande gestaltningar som berättar historier.

Konstkalas

Ge ditt barn och hens kompisar en kreativ kalasupplevelse på Basis konstskola!

Nu presenterar vi stolt det nya konceptet ”Konstkalas” med läraren och tillika konstnären Eva Lalander. Med många års erfarenhet av att leda konstkurser för barn har Eva tagit fram två olika festliga alternativ att välja mellan.

  • Alternativ ett är en dockverkstad där barnen tillverkar dockor av lera, ståltråd och textilier.
  • Alternativ två är måleri vid staffli med akrylfärg.

Vi börjar med den konstnärliga aktiviteten och avslutar med saft och tårta allt uppdukat i våra fantastiska salar på konstskolan. Vill du bjuda barnen på en unik upplevelse är konstkalas ett utmärkt val.

Som förälder deltar ni på kalaset, ni tar själva med tårta eller det ni önskar bjuda barnen på samt eventuell dekoration. Saft och kaffe finns tillgängligt på skolan och allt porslin ni behöver till dukning. Om ni önskar kan Basis även ordna med tårta då till en extra kostnad.

Kostnaden för kalaset är 400 kr per barn exklusive tårta. Kostnaden för kalaset inklusive tårta är 450 kr per barn