AKTUELLT

Basis Vårutställning 2021

Vi är stolta över att presentera våra elevers konstverk i ett Webbisage

Det har varit ännu en annorlunda vår och vi har fortfarande inte möjlighet att öppna upp vårt vackra hus och låta er ta del av våra studerandes konst IRL.  I en digital utställning kommer ni att få inblick i det som är våra studerandes konstnärliga universum och vad som upptagit dem under detta studieår. Vi visar också en film från den fysiska utställning våra studerande skapat för oss själva och ett fåtal inbjudna. Vi hoppas att ni kommer att ha mycket behållning.

/ Maria Saveland, rektor på Basis konstskola

Konstnärlig fördjupning på Basis konstskola

Samtal med Ella Olofsson

Konstnärligt Grundår på Basis konstskola

Samtal med Elias Wahlström

Konstkollo på sportlovet 2021

Klicka på Affischen för att komma till animationen.

För att boka visning på Vårutställningen maila till:

varutställning@basis.se

Affischen är skapad av Aron Fogelström, Sofia Ljungberg, Saga Nilsson och Joar Urban

 

Teckna serier med Iso Lindh lärare på Basis

Vill du teckna serier, men har svårt att komma igång? Eller är du redan serieskapare, och har kört fast? Vi har två kurser i serieteckning, en för nybörjare och en som heter serieteckning fördjupning. Här kan du läsa mer om fördjupningskursen som går på distans: Serieteckning Fördjupning

Vår lärare Iso Lindh visar i videon hur du kan arbeta med kontraster, överdrifter och repetitioner. Tre snabba övningar för att komma igång med din humorserie!

Klicka på bilden för att komma till filmen:

Samtal med Sophie Zimmerman som studerat på Basis konstskola kring vad utbildningen betytt för henne. Intervjun gjordes i december 2019 på Kungliga konstskolan där hon nu studerar.

Samtal med Kalliopi Pavlidou som studerat på Basis konstskola kring vad utbildningen betytt för henne. Intervjun gjordes i november 2019 på Nyckelviksskolan där hon nu studerar.

 

Vernissage på Basis efter avslutad kurs- Barnens konstskola under höstlovet

Basis lärare

Lärare Eva Lalander och Thomas Isacsson

 

Basis konstskola deltar på Kulturnatten 2020- Digitalt med två filmer. Testa på serieteckning, testa på att teckna Kroki.

Basis+ kulturnatten= sant

Vilken succé det blev när Basis deltog på Kulturnatten den 27/4. 2019. Kroki teckning, seriestafett, porträttmåleri, linjeteckning till Live musik av bandet Blåkulla, pin verkstad och ett fik med hembakt drog drygt 250 besökare!