Skulptur

Skulptur på Basis konstskola

På Basis Konstskola kan du gå olika Skulpturkurser där du får tillfälle att utforska olika uttryckssätt genom att studera tredimensionell form. Det krävs inga förkunskaper varje deltagare får handledning av vår lärare Charlotte Widegren utifrån sin nivå.

Under hösten 2019 samt våren 2020 kan du välja mellan dessa kvällskurser:

Kroppen i ljus och skugga- En skulpturkurs för seniorer

 

 

Skulpturateljé 2 helger i januari 2020- 

 

 

Skulpturateljé Fördjupning

 

 

Skulptur - måndagar

 

 

Skulptur - onsdagar

 

 

Intensiva skulptur kurser under helger

Med jämna mellanrum kommer vi ut med intensivkurser under helger. Under dessa kurser får möjlighet att efter din egna förmåga och med stöd från lärare arbeta med skulptur och teckning. Med modell eller fritt ur fantasin. Fokus ligger på den kreativa processen, för att efterlikna känslan av en konstnärs arbete i sin ateljé. Du har möjlighet att göra en till två skulpturer i lera i ett format och teknik som fungerar att bränna i skolans ugn. När en intensivkurs finns tillgänglig kan du läsa om denna här:

Skulpturlärare Charlotte Widegren

Charlotte Widegren undervisar i skulptur på Basis kvällskurs. Hon har studerat på Basis, Gerlesborg i Ropsten och tog magisterexamen på kungl, konsthögskolan 2006. Widegren arbetar med skulptur, måleri och teckning med inriktning på surrealism, rumslighet och människokroppens när-och frånvaro. Hon har haft en rad separatutställningar, på bl.a. Bror Hjorts Hus i Uppsala, och hon finns representerad på bl.a. Skövde konstmuseum och i Värmdö kommunhus. www.charlottewidegren.se