Skulptur

Skulptur på Basis konstskola

På Basis Konstskola kan du gå olika Skulpturkurser där du får tillfälle att utforska olika uttryckssätt genom att studera tredimensionell form. Det krävs inga förkunskaper varje deltagare får handledning av vår lärare Charlotte Widegren utifrån sin nivå.

Skulptur på Basis konstskola

En skulpturkurs där du får tillfälle att utforska olika uttryckssätt genom att studera tredimensionell form. Inga förkunskaper krävs och varje deltagare får individuell handledning utifrån sin nivå. Välj mellan att gå kursen på måndagar med start den 7 september 2020 eller på onsdagar med start den 9 september.

Skulptur måndagar:

Skulptur onsdagar:

Kroppen i ljus och skugga

Kroppen belyst och i skugga, dramatisk och i vardaglig stillhet. Kurs i skulptur och teckning, med modellskulptur och kroki.

Här kan du ägna dig åt krokiteckning och skulptur. Utifrån egen förmåga kan du bekanta dig med eller fördjupa dina kunskaper i skapande och tekniker inom skulpturens magiska värld!

Kursen innehåller anatomi för teckning och skulptur samt tecknings- och skulpturteknik, men fokuserar på själva skapandet och det personliga uttrycket. I lera arbetar vi utifrån modell i helfigur eller med porträtt. Du kan även välja att arbeta med en egen form i samråd med lärare.

Kursen pågår under två helger 3/4- 10 samt 17/18- 10

Intensiva skulptur kurser under helger

Med jämna mellanrum kommer vi ut med intensivkurser under helger. Under dessa kurser får möjlighet att efter din egna förmåga och med stöd från lärare arbeta med skulptur och teckning. Med modell eller fritt ur fantasin. Fokus ligger på den kreativa processen, för att efterlikna känslan av en konstnärs arbete i sin ateljé. Du har möjlighet att göra en till två skulpturer i lera i ett format och teknik som fungerar att bränna i skolans ugn. När en intensivkurs finns tillgänglig kan du läsa om denna här:

Skulpturlärare Charlotte Widegren

Charlotte Widegren undervisar i skulptur på Basis kvällskurs. Hon har studerat på Basis, Gerlesborg i Ropsten och tog magisterexamen på kungl, konsthögskolan 2006. Widegren arbetar med skulptur, måleri och teckning med inriktning på surrealism, rumslighet och människokroppens när-och frånvaro. Hon har haft en rad separatutställningar, på bl.a. Bror Hjorts Hus i Uppsala, och hon finns representerad på bl.a. Skövde konstmuseum och i Värmdö kommunhuswww.charlottewidegren.se