Pärlbroderi

Under våren 2020 presenterar Basis konstskola en rad olika hantverksworkshops och kurser med inriktning på mönster. Genom olika hantverksmetoder kommer vi att undersöka det magiska i mönster. Vi kommer både skapa nya mönster och se på mönster genom historien.

Du har säkert sett arbeten i pärlbroderi, på en galaklänning, en gammal aftonväska eller ett smycke. Du kanske har funderat lite på hur man skapar dessa vackra ting, och här är kursen där du får en första inblick

Eftersom det krävs en del speciellt material när man pärlbroderar, så ingår ett litet materialkit i kursen. Men det är inget som hindrar att du tar med egna småpärlor eller annat som kan passa i ett pärlbroderi.

Du kommer att få lära dig några olika basstygn och så kommer du att få göra din egen cabochon som du sedan infattar i pärlbroderi. Därför kan du vid första kurstillfället ta med en teckning, ett fotografi eller annan bild som du vill använda.

 

 

 

Om Liselotte Friedner, som håller i den här workshoppen;  jag är grundskollärare, bl a i textilslöjd, och  sömnad, broderi och alla möjliga textilhantverk har alltid varit ett stort intresse. Pärlorna började jag upptäcka för tolv år sedan och har sedan dess ägnat mycket tid åt att lära mig om pärlsorter, tekniker mm. Om allt som finns att veta om pärlor. Jag hoppas kunna inspirera och lära ut mycket under de här tre workshop-tillfällena.