Mönstervirkning

Frossa i mönster på Basis konstskola

Under våren 2020 presenterar Basis konstskola en rad olika hantverksworkshops och kurser med inriktning på mönster. Genom olika hantverksmetoder kommer vi att undersöka det magiska i mönster. Vi kommer både skapa nya mönster och se på mönster genom historien.

Mönstervirkning 

Har du alltid velat skapa ditt eget virkade mönster men inte riktigt vetat hur du ska börja? Då är detta kursen för dig! Under kursen kommer vi att arbeta med virkning och gå igenom grunderna för att sedan skapa fantastiska mönster med utgångspunkt i rutan.

Att skapa ditt eget mönster är otroligt roligt och kreativt. Med hjälp av mallar och individuell handledning får du hjälp att sätta igång med ditt eget projekt. Vi kommer även att gå igenom olika garners kvaliteter och hur de ska behandlas. Kursen passar både dig som är nybörjare och dig med virkningsvana.

Läs mer och anmäl dig:

 

Om läraren Daniela Auerbach

Daniela arbetar som konstnär och har lång erfarenhet av att leda workshops för vuxna liksom barn. Hon examinerades från Konstfack år 2007, därefter studerade hon vid StDh. Utöver att ingå i en mängd konstnärliga samarbeten har hon utgivit boken Tonårstjejens Dagbok.

Daniela började virka för 13 år sedan och sedan dess har hennes intresse för hantverket blivit en betydande del av den konstnärliga verksamheten.