Måleri och teckning

Vill du lära dig grunderna för teckning/ måleri eller är du redan en erfaren konstnär som vill utveckla ditt konstnärliga seende?

På Basis Konstskola kan du välja mellan ett brett utbud av kurser på kvällstid liksom intensivkurser under helger och lov.

Kurserna leds av verksamma konstnärer med lång erfarenhet och en brinnande passion för måleriets och teckningens underbara värld.

 

Höstens kurser:

Du lär dig grunderna, och utvecklas genom att arbeta med olika typer av teckningsuppgifter och att experimentera med olika material. Vi arbetar med utgångspunkt i traditionell kroki och modellteckning, och låter oss inspireras av tekniker och sätt att se på vår modell ur både samtiden och konsthistorien. Beroende på kursdeltagarnas önskemål och väderlek arbetar vi också med naturstudier och porträtt.

  • Akvarell 3 veckoslut

    Måla landskap, stilleben och egna idéer. Kursen ger dig erfarenhet i teknik, komposition och färgblandning. Undervisningen sker genom praktisk övning, teoretiska genomgångar, individuell handledning och gemensamma genomgångar. Fördjupningskurs för dig som målat mycket akvarell tidigare.

Vill du lära dig olika tecknings- och målningstekniker? Du får prova på de flesta tekniker med individuell handledning. Upptäck skaparglädjen i olika tecknings- och målningstekniker. Du lär dig komposition, materialkunskap och färglära och får använda tekniker som blyerts, olja, akryl och akvarell. Inga förkunskaper krävs och varje deltagare får individuell handledning utifrån sin nivå.

Kurs för dig som har målat tidigare och som vill utveckla ditt eget måleri eller efter modell och stilleben med individuell handledning. Vi jobbar med det egna måleriet eller efter modell och stilleben. Klassisk undervisning för dig som har målat tidigare och som vill ha stöd i det egna uttrycket och i din individuella utveckling. Gemensamma genomgångar.

KROKI

Kroki är en metod att lära sig att teckna där man avbildar en naken modell i kortare poser. Det är ett sätt att träna på att vistas i nuet, där den önskade känslan är avslappnat fokus.

Om kroki:

Modellen står stilla i allt från 30 sek till 30 minuter övas utövaren i att vara öppen och aktiv, och att det är okej att släppa litet på kontrollen över teckningen. Det finns inga krav på att lyckas teckna fint, och aktiviteten lämpar sig utmärkt för både nybörjare och för den erfarne tecknaren.