Måleri och teckning

Vill du lära dig grunderna för teckning/ måleri eller är du redan en erfaren konstnär som vill utveckla ditt konstnärliga seende?

På Basis Konstskola kan du välja mellan ett brett utbud av kurser på kvällstid liksom intensivkurser under helger och lov.

Kurserna leds av verksamma konstnärer med lång erfarenhet och en brinnande passion för måleriets och teckningens underbara värld.

Distanskurs i teckning med Charlotte Widegren

Syftet med kursen är att lära känna tecknandet, och hitta sig själv som tecknare.

Kursen passar bra för både nybörjaren och den erfarne utövaren. Fokus läggs på ljus och form och hur man kan närma sig vardagliga föremål och situationer med ett skapande öga. Vi studerar också olika tecknare i konsthistorien, och lär oss genom att  prova på dessa konstnärers olika tekniker och material.

Kursen innehåller inspirerande uppgifter, där du som deltagare arbetar i hemmet, i ständig kontakt med lärare och grupp via videochatt och chattmejl. Vill man vara litet mer ifred, går det utmärkt att bara läsa uppgiften och kommunicera direkt med kursledaren. 

Ny kurs i Akvarellmålning

Upptäck akvarellmålningens magiska värld, med en intensiv och spännande ny kurs på Basis konstskola. Med konstnären Thomas Hansson.

Lär dig grunderna i figurativt måleri, en crash course i avbildande, färgblandning och seende. Vi börjar med akvarellmåleriets grunder och lär känna färgen med enklare övningar. Vi går igenom hur man blandar färg, syftar, hitta former och riktningar - Tips och trix. Dag två arbetar vi med porträtt i gråskala efter fotoförlaga. Vi kommer lära oss att förstora en bild och öva på att skissa. Att måla i gråskala är ett bra sett att se och öva sig på att beskriva volymer och former.

Datum:

22/23 Augusti klockan 10- 15

29/30 Augusti klockan 10- 15

Läs mer och anmäl dig genom att klicka på knappen nedan:

Måleri Fördjupning Start 7 september 2020

En ny kurs för dig med viss målerivana som vill fördjupa dig ett större konstnärligt projekt. Med individuell handledning kommer du att få utrymme att skapa en eller två målningar, vi använder oss av akryl/ oljefärg och målar på duk.

Under kursens tre första tillfällen kommer vi att arbeta med övningar för att komma igång med den skapande processen. Vi kommer att öva på komposition, färglära och materialkunskap.

Måleri Fördjupning

Måleri Fördjupning Start 3 November 2020

En ny kurs för dig med viss målerivana som vill fördjupa dig ett större konstnärligt projekt. Med individuell handledning kommer du att få utrymme att skapa en eller två målningar, vi använder oss av akryl/ oljefärg och målar på duk.

Under kursens tre första tillfällen kommer vi att arbeta med övningar för att komma igång med den skapande processen. Vi kommer att öva på komposition, färglära och materialkunskap.

Måleri Fördjupning

En lite skitigare teckningskurs

En teckningskurs för dig som är erfaren eller nybörjare och vill ha en litet annorlunda och friare fördjupning eller introduktion i ämnet.

Vi arbetar med litet skitiga material som kol och tusch i större format, och fokuserar på ljuset och de stora formerna.

Det blir en ingång i tecknandet där vi lär oss att se modellen, föremålen och rummets ljus och skuggor med ett aktivt och avslappnat öga och där materialet hjälper oss att förenkla det avbildade.

Datum:  21/22- 11 mellan kl 10-15

Grundkurs i måleri och teckning

Vill du lära dig olika tecknings- och målningstekniker? Du får prova på de flesta tekniker med individuell handledning. Upptäck skaparglädjen i olika tecknings- och målningstekniker. Du lär dig komposition, materialkunskap och färglära och får använda tekniker som blyerts, olja, akryl och akvarell. Inga förkunskaper krävs och varje deltagare får individuell handledning utifrån sin nivå.

 

Välj att gå kursen på onsdagar-

 

Välj att gå kursen på torsdagar- 

 

Teckning porträtt kroki

Kroki är en metod att lära sig att teckna där man avbildar en naken modell i kortare poser. Det är ett sätt att träna på att vistas i nuet, där den önskade känslan är avslappnat fokus. Modellen står stilla i allt från 30 sek till 30 minuter övas utövaren i att vara öppen och aktiv, och att det är okej att släppa litet på kontrollen över teckningen. Det finns inga krav på att lyckas teckna fint, och aktiviteten lämpar sig utmärkt för både nybörjare och för den erfarne tecknaren.

Detta är en Drop in kurs- det betyder att du kan gå en eller fler lektioner när det passar dig.