Konstskola/ Barn Lovkurser

Konstskola för barn och unga 8- 15 år under tre sammanhållande dagar under Lov 2020/ 2021

Praktisk teckning, färg och formlära. Vi arbetar med teckning i blyerts, kol och tusch, skulptur i lera, måleri i akryl , collage/blandteknik.

Vi har olika projekt olika dagar och mycket av kursen sker i workshopform, där deltagarna medverkar i utformningen. Vi utgår också från barnens förkunskaper , ålder och intressen. Det finns utrymme att dela upp gruppen så de som vill fördjupa sig mer inom ett område kan göra det, och deltagarna kan arbeta i sitt eget tempo.

Konstkollo sommar del 1 - 14/15/16 Juni 2021

 

Konstkollo Färgfest sommar del 2 - 9/10/11 augusti 2021

 

Konstkollo Höstlovet 2021- 1/2/3 november

 

 

 

Nyhet- Konstkollo Fördjupning  2021

Denna kurs passar dig som är 13- 18 år max antal deltagare 9.

En intensivkurs under tre sammanhållande dagar- upplev känslan av att arbeta som en konstnär!

Utveckla och upptäck praktisk teckning, färg och formlära och kompositionsövningar. Vi arbetar med teckning i blyerts, kol, tusch, måleri i olja och akvarell , collage/blandteknik och grafiskt tryck. Både övningar i att måla/teckna av det vi ser och sådana som syftar till att sätta igång den kreativa processen och utgå från den egna fantasin.

Det finns tid och möjlighet att fördjupa sig i en eller ett par tekniker för den som önskar det, vi arbetar i två stora salar på skolan.

Handledning sker i grupp och individuellt.

Just nu har vi inga fördjupningskollon på Basis

 

Eva Lalander lärare

Eva Lalander undervisar i konst, barnens konstskola, vuxen- och barnmåleri samt akvarell hos Studiefrämjandet. Hon undervisar också på Basis kvällsskola i akvarell. Hon är utbildad i Konstvetenskap, har gått Konstskolan Basis och Gerlesborgskolan. Eva är också aktiv konstnär.

Thomas Isacsson

Thomas Isacsson utbildade sig på Gerlesborgsskolan i Stockholm för att sedan vidareutbilda sig på konsthögskolan i Umeå, där han examinerades 2017 med en kandidat i frikonst. Thomas Isacsson arbetar som konstnär inom fältet måleri och skulptur. Han har lång erfarenhet av pedagogiskt arbete och har hållit i många kurser för barn och unga på Basis Konstskola