I samtidskonstens fotspår

En ny Konst kurs i måleri och teckning.

Vi inspireras av fyra olika samtida konstnärskap, genom dessa lär vi oss inte enbart att teckna/ måla utan även att förstå och analysera vad konstverken vill berätta. Kursen leds av två lärare Henning Trollbäck och Lotta Döbling.

Kursen är utformad för dig som verkligen vill fördjupa dig i den skapande processen och utveckla ett öga för måleriets och teckningens magiska värld. Utöver praktisk undervisning i måleri och teckning ingår även gruppgenomgångar där vi diskuterar konstverken som deltagarna skapat, samt ett inspirerande besök av en konstutställning.

Om du är intresserad av att söka vidare till konsthögskola är kursen ett utmärkt val, du kommer att kunna få handledning och hjälp med dina arbetsprover. Kursen hålls på tisdagar och torsdagar från kl 18.00- 21.00 Lov vecka 44.

Inga förkunskaper krävs, varje deltagare får individuell handledning utifrån sin nivå. Som kursdeltagare tar du med dig eget konstnärligt material.

Anmäl dig till kursen här:

 

 

 

Lärare Henning Trollbäck

Henning Trollbäck arbetar som illustratör och grafisk formgivare och håller i konst- och hantverkskurser för vuxna. Henning är utbildad vid Konstfack och har utöver mängder av bildböcker även tecknat bokomslag och frimärken. För att se Hennings arbeten se http://henning.trollback.se/

Lärare Lotta Döbling

Lotta Döbling arbetar som konstnär med inriktning måleri. Lotta är utbildad på Konsthögskolan samt på Birkagårdens Folkhögskola. Parallellt med sin egen konstnärliga verksamhet arbetar hon sedan flera år som pedagog på Kulturskolan med barn och ungdomar i både konst och animerad film. För att se Lottas arbeten se www.lottadobling.com