I samtidskonstens fotspår

I samtidskonstens fotspår

En ny konstkurs i måleri och teckning som pågår kvällstid under hösten 2019. Vi inspireras av fyra olika samtida konstnärskap, genom dessa lär vi oss inte enbart att teckna/måla utan även att förstå och analysera vad konstverken vill berätta. Kursen är utformad för dig som verkligen vill fördjupa dig i den skapande processen och utveckla ett öga för måleriets och teckningens magiska värld.

Utöver praktisk undervisning i måleri och teckning ingår även gruppgenomgångar där vi diskuterar konstverken som deltagarna skapat, samt ett inspirerande besök på en konstutställning.

Om du är intresserad av att söka vidare till andra konstnärliga utbildningar är kursen ett utmärkt val då du kommer att kunna få handledning och hjälp med dina arbetsprover. Kursen leds av två fantastiska lärare: Henning Trollbäck och Lotta Döbling.

Kursen hålls på tisdagar och torsdagar från kl 18.00- 21.00 Lov vecka 44.

Inga förkunskaper krävs, varje deltagare får individuell handledning utifrån sin nivå. Som kursdeltagare tar du med dig eget konstnärligt material.

 

 

 

 

Lärare Henning Trollbäck

Henning Trollbäck arbetar som illustratör och grafisk formgivare och håller i konst- och hantverkskurser för vuxna och barn. Henning är utbildad vid Konstfack och har utöver flera bilderböcker även tecknat bokomslag och frimärken. För att se Hennings arbeten gå till http://henning.trollback.se/ och www.instagram.com/henningtrollback.

Lärare Lotta Döbling

Lotta Döbling arbetar som konstnär med inriktning måleri. Lotta är utbildad på Konsthögskolan samt på Birkagårdens Folkhögskola. Parallellt med sin egen konstnärliga verksamhet arbetar hon sedan flera år som pedagog på Kulturskolan med barn och ungdomar i både konst och animerad film. För att se Lottas arbeten se www.lottadobling.com

måleri