Event

Vill du ge dina anställda en kreativ upplevelse som verkar för att öka samhörigheten i ert arbetslag?

Konstskolan Basis beläget på Södermalm i Stockholm har skapat flera alternativa events. I vår vackra byggnad från år 1748 erbjuder vi skräddarsydda konstnärliga kurser i en harmonisk miljö anpassade för en eftermiddag. Ett perfekt sätt för er arbetsgrupp att utföra en stimulerande aktivitet tillsammans samtidigt som deltagarna får lära sig någonting nytt.                        

Events passar utmärkt som en kick- off, en avslutning eller varför inte boosta dina medarbetare mitt i terminen?

Nedan följer tre alternativa Events som vi har skapat just för ert Företag, i varje paket ingår även en paus för fika eller lämpligt tilltugg.

Kontakta mig gärna för mer information daniela.auerbach@studieframjandet.se eller 08 555 35 283. 

Origami workshop med Mihiro Burman

Origami är en japansk papperskonst och en viknings metod för att skapa 3 dimensionella  former av ett ark papper utan lim och sax. Under denna workshop får ni lära er grunderna i origami och får en kreativ upplevelse genom samarbete med kamraterna. Ni delar en skapande stund i gruppen.

Utifrån origami tekniker skall deltagarna vika några grundläggande former och med hjälp av dessa utveckla former som sedan tillsammans bildar ett gemensamt alster.

Priset per person är 800 kr minimum deltagare är 10 personer

Om Mihiro Burman- Bokbindare, pappersformgivare.

Mihiro har en bakgrund som bokbindare. Hennes specialiteér är japansk bokbindning, kunskaper om japanpapper och papperskonstruktion.  I hennes verksamhet Burmanform gör hon beställningsuppdrag till bokbindning, pappersformer för reklam och inredningsbransch. Hon har erfarenhet som kursledare på olika konstskolor och museer som Konstfack, Nyckelviksskolan, Östasiatiskamuseet, Stockholmsläns museet m.m.

www.burmanform.se

Kroki med konstnären Charlotte Widegren

Lekfullhet, närvaro, koncentration och flow.

Kroki är en metod att lära sig att teckna där man avbildar en naken modell i kortare poser. Det är ett sätt att träna på att vistas i nuet, där den önskade känslan är avslappnat fokus.

Då modellen står stilla i allt från 30 sek till 30 minuter övas utövaren i att vara öppen och aktiv, och att det är okej att släppa litet på kontrollen över teckningen. Det finns inga krav på att lyckas teckna fint, och aktiviteten lämpar sig utmärkt för både nybörjare och för den erfarne tecknaren. Eventet anpassas till gruppens erfarenhet, och läraren finns där för att visa på konkreta tekniker, stötta när det känns för klurigt och för att inspirera gruppen till ett gemensamt flow.

Priset per person är 600 kr minimum deltagare 10 personer

Om Charlotte Widegren

Charlotte Widegren är en Stockholmsbaserad konstnär, som arbetar på Konstskolan Basis som teckningslärare och kursledare i skulptur. Hon har en master i konst från Konsthögskolan, och gick ett förberedande år på Basis. Widegren arbetar huvudsakligen med teckning och skulptur, och hon finns representerad på bl.a. Skövde konstmuseum och Haninge kommunhus.

Skulptur med konstnären Henrik Ekesiöö

Genom en snabb arbetsprocess skapar deltagarna byster av varandra parvis.

Att arbeta med lera är både rofullt och kreativt stimulerande, genom att använda varandra som modeller blir tillfället även en möjlighet till att lära känna varandra på ett nytt sätt. Lär dig skulpturens grunder och magi med handledning av läraren som finns där för att inspirera och stötta.

Priset per person är 800 kr minimum deltagare är 10 personer

Om Henrik Ekesiöö konstnär/skulptör

Henrik medverkar på flertalet utställningar runtom i Sverige och Europa. Han arbetar som adjunkt i fri konst med inriktning på skulptur vid Kungliga Konsthögskolan och har även arbetat på konsthögskolan i Umeå och Bremen. Utöver sin konstnärliga praktik så har han tillverkat rekvisita och skulpturer till nöjesfält. Som konstnär arbetar Henrik med föreställande gestaltningar som berättar historier.