Distanskurser

Distanskurs i teckning med Charlotte Widegren

Syftet med kursen är att lära känna tecknandet, och hitta sig själv som tecknare.

Kursen passar bra för både nybörjaren och den erfarne utövaren. Fokus läggs på ljus och form och hur man kan närma sig vardagliga föremål och situationer med ett skapande öga. Vi studerar också olika tecknare i konsthistorien, och lär oss genom att  prova på dessa konstnärers olika tekniker och material.

Kursen innehåller inspirerande uppgifter, där du som deltagare arbetar i hemmet, i ständig kontakt med lärare och grupp via videochatt och chattmejl. Vill man vara litet mer ifred, går det utmärkt att bara läsa uppgiften och kommunicera direkt med kursledaren. 

 

Distanskurs i Serieteckning Fördjupning

Kursen hålls via videokonferens under två helger, där kortare och längre övningar varvas med teori och handledning av ett eget projekt, och gemensamma analyser av serieteknik.

Vi undersöker sätt att komma på och renodla manus, utveckla arbetsprocesser från ídé till berättelse och från skiss till färdiga seriesidor, få grepp om hur du redigerar dina serier och hur det funkar att publicera dem. Dessutom snackar vi bildberättande och hur en som serieskapare hittar sin stil och sin motivation.

Kursens syfte är hjälpa dig hitta arbetssätt som gör ditt serieskapande mer effektivt och lustfyllt, och ge dig förutsättningar att kunna publicera dina serier.