AKTUELLT

Lediga platser till utbildningen Konstnärligt Grundår 2021. Läs mer och ansök under fliken Utbildning i menyn.

Med anledning av coronavirus Covid-19 som nu sprids i samhället pausar Basis all kursverksamhet och öppen verksamhet från idag 16/3 -29/3 . Vi informerar alla kursdeltagare via mail om det beslut som tas efter perioden.

 

Basis konstskola samarbetar med Östasiatiska museet i Stockholm!

Konstkollo i dagarna tre under höstlovet 2020!

På museet finns många spännande föremål – följ med på upptäcktsfärd bland samlingarna! Vi kommer att titta närmare på olika föremål, se vad för typ av material som har använts och om det går att se hur de är gjorda. I Ateljé Draken får deltagarna sedan skapa själv. Under ledning får de prova att teckna i blyerts, kol och tusch och testa att måla med både olje- och akrylfärg. Det blir också tillfälle att arbeta med skulptur i blandteknik.
Läs mer och anmäl dig här:

Klicka på länken för att anmälda dig:  ANMÄLAN

Klicka på Affischen för att komma till animationen.

För att boka visning på Vårutställningen maila till:

varutställning@basis.se

Affischen är skapad av Aron Fogelström, Sofia Ljungberg, Saga Nilsson och Joar Urban

 

Teckna serier med Iso Lindh lärare på Basis

Vill du teckna serier, men har svårt att komma igång? Eller är du redan serieskapare, och har kört fast? Vi har två kurser i serieteckning, en för nybörjare och en som heter serieteckning fördjupning. Här kan du läsa mer om fördjupningskursen som går på distans: Serieteckning Fördjupning

Vår lärare Iso Lindh visar i videon hur du kan arbeta med kontraster, överdrifter och repetitioner. Tre snabba övningar för att komma igång med din humorserie!

Klicka på bilden för att komma till filmen:

Samtal med Sophie Zimmerman som studerat på Basis konstskola kring vad utbildningen betytt för henne. Intervjun gjordes i december 2019 på Kungliga konstskolan där hon nu studerar.

Samtal med Kalliopi Pavlidou som studerat på Basis konstskola kring vad utbildningen betytt för henne. Intervjun gjordes i november 2019 på Nyckelviksskolan där hon nu studerar.

 

Vernissage på Basis efter avslutad kurs- Barnens konstskola under höstlovet

Basis lärare

Lärare Eva Lalander och Thomas Isacsson

 

Basis konstskola deltar på Kulturnatten 2020- Digitalt med två filmer. Testa på serieteckning, testa på att teckna Kroki.

Basis+ kulturnatten= sant

Vilken succé det blev när Basis deltog på Kulturnatten den 27/4. 2019. Kroki teckning, seriestafett, porträttmåleri, linjeteckning till Live musik av bandet Blåkulla, pin verkstad och ett fik med hembakt drog drygt 250 besökare!